Naročila in vprašanja: +386 40 569 083 ali [email protected]

spodjice.si

Naroči do 12. ure

in jutri bo paket že pri tebi.

Koš perila

0 izdelkov

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine podjetja Aritmija d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in s priporočilom GZS za elektronsko poslovanje. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja, saj z uporabo spletne trgovine izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji.

Upravitelj spletne trgovine

  • Aritmija d.o.o.
  • Cafova ulica 2
  • 2000 Maribor
  • Telefon: +386 40 569 083
  • E-mail: [email protected]
  • IBAN: SI56 0451 5000 1456 187(NKMB d.d.)
  • DŠ: SI47078120
  • Davčni zavezanec: DA
  • Matična številka: 3326357000

Uporabniki spletne trgovine

Uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine. Za poslovanje s pravnimi osebami, je potrebno kontaktirati našo komercialno službo. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za kupce, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. Podjetje Aritmija d.o.o. in uporabniki medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine urejajo s temi splošnimi pogoji poslovanja.

Prijava

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Pred uporabo mora obiskovalec potrditi istovetnost vnesenih podatkov tako, da izbere povezavo v e-poštnem sporočilu, ki ga je prejel avtomatično ob registraciji. Po potrditvi obiskovalec postane uporabnik z uporabniškim imenom in geslom, s katerima lahko ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa tudi do svojega računa oziroma pridobi pravico do nakupa. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med upraviteljem in uporabnikom.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če ni to drugače zapisano. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku. V kolikor je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bomo tudi navedli. Izdelka ne bomo prodali po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bil kupec o nastali napaki pravočasno obveščen. Pridružujemo si pravico, da napako popravimo v roku treh delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano. Pridružujemo si pravico do spremembe opisov izdelkov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

Ažurnost podatkov

Upravitelj se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. V primeru, da uporabnik spletne trgovine ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko upravitelju napako sporoči preko kontaktnih podatkov. Upravitelj tudi ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne trgovine in nezmožnosti dostopa.

Naročanje

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroča izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke s potrdilom na gumb V koš in nato Na blagajno oz. Zaključi nakup, vpiše potrebne podatke o plačniku, prejemniku, načinu dostave in načinu plačila. Nato še enkrat pregleda naročilo in ga zaključi z gumbom Zaključi naročilo. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, v katerem je navedeno naročilo: številka naročila, naročeni izdelki, znesek naročila, način plačila, način dostave in ostale splošne informacije. V kolikor izdelka / izdelkov ni na zalogi, je uporabnik o stanju naročila ponovno obveščen po elektronski pošti ali navedeni telefonski številki. Uporabniku oziroma kupcu so podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Moj račun. O morebitni spremembi naročila oziroma preklica, mora kupec o tem obvestiti upravitelja strani, in sicer na e-mail [email protected], kjer mora navesti številko naročila in datum naročila. V kolikor kupec naročila ne prekliče, se naročeni izdelki v dogovorjenem roku pripravijo in odpošljejo. Naročilo je zaključeno, ko kupec prejme vse naročene izdelke.

Odstop od nakupa in vračilo blaga

Uporabnik ima pravico, da kupljeno blago vrne, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, in sicer najkasneje v 8 dneh od prejema blaga, na e-mail [email protected] ali pisno na sedež podjetja. To sporočilo se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec mora nato blago vrniti v 8 dneh po pisnem sporočilu. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani ter v originalni, nepoškodovani embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ki ga prejmete ob prejemu blaga. Kupnino za vrnjene izdelke vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vam vrnemo najkasneje v 30 dneh po prejemu blaga.

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali v napačni barvi. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od prejema pošiljke in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek. V primeru reklamacije lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga po vnaprejšnjem dogovoru z nami vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem dogovoriti preko e-maila [email protected]. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili.

Način plačila

V spletni trgovini je omogočenih več načinov plačil, in sicer plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu in plačilo po predračunu z bančnim nakazilom na naš transakcijski račun ali preko spletnega sistema Paypal (Splošne pogoje poslovanja s sistemom Paypal najdete na spletni strani www.paypal.com). Pri plačilu po povzetju se plačilo izvrši tako, da izročite gotovino dostavljalcu ob prevzemu paketa. Pri plačilu po predračunu pa se plačilo izvrši tako, da nakažete znesek naročila na naš transakcijski račun. V kolikor pri oddaji naročila izberete to možnost plačila, boste vse potrebne podatke o poteku plačila prejeli na vaš elektronski naslov. Naročilo personaliziranih izdelkov je možno samo ob predhodnem plačilu po predračunu. Takoj, ko bo plačilo vidno na našem transakcijskem računu, vam bomo blago dostavili. V primeru, da plačila ne izvedete, bomo vaše naročilo preklicali. Kupoprodajna pogodba oziroma naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v rubriki Moj račun.

Rok dobave

Za izdelke na zalogi je rok dobave 2 do 4 delovne dni. Za izdelke, ki jih ni na zalogi, je rok dobave do 30 dni po prejetem naročilu. Rok dobave je pojasnjen pri vsakem izdelku v spletni trgovini, prav tako pa vas bomo o natančnem roku dobave obvestili preko elektronske pošte v našem drugem obvestilu. Naročeni izdelki bodo odpremljeni takoj, ko bodo vsi na zalogi, razen če je bilo dogovorjeno drugače. V primeru bančnega nakazila ali plačila preko sistema Paypal bodo izdelki odpremljeni, ko prejmemo plačilo na naš transakcijski račun.

Dostava

Izdelke, naročene v spletni trgovini, dostavlja eden izmed naših pogodbenih partnerjev: Pošta Slovenije ali GLS. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije, za dostavo izven države Slovenije se obrnite na upravljalca spletne trgovine. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Dostava se vrši predvsem v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah. V kolikor dostava ni bila uspešna oziroma ste bili v času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se sami dogovorite za dostavo. Priporočljivo je tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko, na kateri ste vedno dosegljivi, saj vas bodo v primeru, da je paket večjih dimenzij, predhodno poklicali.

Stroški dostave

Stroški dostave se obračunajo pred zaključkom naročila, kjer se izbere tudi način dostave. Pri plačilu po predračunu je dostava brezplačna. Pri nakupu do 29,90 EUR znašajo stroški dostave 1,90 EUR, pri nakupu v vrednosti 30 EUR ali več, pa je odpošiljanje naročenih izdelkov brezplačno. Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo, ki znaša 1,05 EUR oziroma 1,07 % zneska, v kolikor je znesek odkupnine med 98,00 EUR in 501,00 EUR oziroma 5,36 EUR, v kolikor je znesek odkupnine nad 501 EUR. V kolikor se želite izogniti plačilu te provizije, lahko izberete plačilo po predračunu.

Varovanje osebnih podatkov

Upravitelj spletne trgovine se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Upravitelj bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje obvestil o naročilu, pošiljanje ponudb in računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje upravitelju zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji in morebitni potrditvi nakupa. Vsi podatki, ki jih uporabnik navede, so namenjeni le poslovanju upravitelja, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravitelj zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Komunikacija

Upravitelj bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se bo uporabnik prijavil na novice in obvestila. V primeru težav oziroma nejasnosti pri uporabi spletne trgovine in morebitnem nakupu izdelkov, si upravitelj pridržuje pravico do stika z uporabnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Oglasna elektronska sporočila bodo jasno in nedvoumno označena. Pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, pa bomo izrecno upoštevali.

Pritožbe

Ker spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, imamo učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko na nas obrnete preko telefonske številke +386 40 569 083 ali preko elektronske pošte [email protected]. Po prejemu pritožbe vas bomo najkasneje v petih delovnih dneh obvestili o tem, kako dolgo jo bomo obravnavali in vas vseskozi obveščali o poteku postopka. Zavezujemo se tudi, da si bomo prizadevali po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Avtorske pravice

Spletna trgovina in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike izdelkov in grafika ter ostali nenašteti elementi prikazani v spletni trgovini so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Loading...
Počakajte...